حضرت خديجه اولين همسر پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم و اولين زني که اسلام آورد و مادر فاطمه زهرا که از ن مشهور تاجر عرب و حجاز به شمار مي رفت. پدرش خويلد بن اسد و مادرش فاطمه (دختر زائدة بن اصم بن….) که سلسله آنها از "لوي" با پيغمبر اکرم و ساير هاشميان، مشترک مي شود. خديجه از طرف پدر با رسول خدا، عموزاده و نسب هر دو به "قصي بن کلاب" مي رسد. او از خانواده هاي اصيل و اشراف مکه است. تولد او نيز در مکه و چندين سال قبل از «عام الفيل» بوده است. حضرت خديجه قبل از ازدواج با رسول خدا، 2 بار شوهر کرده بود که هر دو از دنيا رفته بودند او از شوهر دوم خود ("ابوهالة بن ….تميمي" ) فرزندي داشت که نامش "هند" بود که از همين جهت به او لقب "ام هند" دادند. عده اي از علماي بزرگ معتقدند که خديجه قبلا ازدواجي نکرده بود و فرزندان منتسب به او، مربوط به خواهرش است.


 


بانوي ثروتمند حجاز و تجارتش
در آن زمان که مردم مکه، از راه تجارت امرار معاش مي کردند خديجه نيز از آنجا که از ثروتمندان مکه و کارهاي تجارتي مي کرد و چندين شتر در دست کارگزاران او بود که در اطراف کشورهايي مثل شام، مصر و حبشه، رفت و آمد و دادوستد داشت، وقتي آوازه درستي و امانتداري و خوش خلقي رسول خدا را شنيد و لقب "محمد امين" را از او ديد، در پي مذاکراتي که با ابوطالب، عموي پيغمير کرد "محمدامين " را در کاروان تجارتي خود، در امور مربوط به دادوستدهايش انتخاب کرد و از آن پس پيامبر گرامي اسلام در دوران جواني در سفرهاي تجارتي براي حضرت خديجه سود فراواني بدست آورد. در سفري که پيغمبر براي تجارت به شام رفت، حضرت خديجه غلام خود "ميسره" را همراه او کرد و دستور داد تا همه جا، او را همراهي و مراقبت نمايد. درشهر بصري در نزديکي شام به راهبي به نام "نسطورا" برخورد کردند که او به غلام، از آينده پيغمبر و نبوت او خبر داد و از طرفي سود بسياري عايد آنها شد که تا آن موقع، در هيچ سفري به اين اندازه نبود. بعد از برگشت از شام، ميسره، احوالات سفر و گفتار راهب و مشاهداتش را که از عظمت و معنويت محمد بود، براي خديجه تعريف کرد و از همين جا بود که او را مشتاق همسري با "محمد امين" نمود.


ازدواج خديجه با رسول خدا
با وجودي که مردان ثروتمندي از قريش چون "ابوجهل بن هشام" و "عقبة بن ابي معيط" از او خواستگاري کرده بودند ولي خديجه که شيفته درستکاري و امانتداري و مکارم اخلاقي و جهات معنوي او شده بود، خود، پيشنهاد ازدواج داد و برخلاف سنت هاي ازدواج در ميان اعراب جاهلي آن زمان، مال و ثروت زيادي از دارائيش را به محمد، هديه کرد. محمدامين نيز اين پيشنهاد را پذيرفت و مراسم عقد آنها با حضور عموهاي پيامبر و بستگان خديجه که از هه مشهورتر پسرعموي او "ورقة بن نوفل" بود انجام و خطبه عقد توسط "ابوطالب" که بزرگ بني هاشم و عمو و کفيل پيامبر بود، اجرا شد. مهريه آن حضرت بنا به نقل برخي تاريخ 20 شتر و بنا به نقل بعضي 12 اوقيه و نيم که پانصد درهم مي شود، بود. بر سر اين جريان ن مکه رابطه شان را با خديجه قطع و او را تنها گذاشتند. حضرت رسول در آن موقع 25 سال و خديجه بنا به اقوال مختلف بين 40 تا 28 سالگي بوده اند. براي اطلاع کامل به کتب مربوطه مراجعه شود. او اولين همسر رسول خدا بود و تا وقتي که حيات داشت هيچ زن ديگري اختيار نکرد و ثمره اين ازدواج، دو پسر بنام قاسم و عبدالله که هر دو قبل از بعثت پيامبر از دنيا رفتند و 4 دختر بنام زينب، ام کلثوم، رقيه و فاطمه زهرا سلام اله عليها بود. فاطمه زهرا، بعد از بعثت به دنيا آمد.


شمه اي از فضايل حضرت خديجه
اولين زني که در نزد پيامبر از احترام و محبوبيت خاصي برخوردار بود.
1- حديث مشهوري ميان اهل شيعه و اهل سنت است که پيغمبر فرمود: از مردان گروه زيادي به کمال رسيدند ولي از ميان ن فقط چهار زن که عبارتند از: آسيه دختر مزاحم (زن فرعون)، مريم دختر عمران، خديجه دختر خويلد و فاطمه دختر محمد صلي الله عليه و آله و سلم.
2- و نيز فرمود: بهترين ن بهشت چهار زن هستند: مريم دختر عمران، خديجه دختر خويلد، فاطمه دختر محمد ص، آسيه دختر مزاحم.
3- در تفسير عياشي از امام باقر عليه السلام، از رسول خدا روايت است که فرمود: درشب معراج چون بازگشتم، از جبرئيل پرسيدم آيا حاجتي داري؟ جبرئيل گفت: خديجه را از طرف خداوند و از جانب من سلام برسان.
4- او يک همسر فداکار و ايثارگر، بهترين ياور براي رسول خدا و در تمام مشکلات و سختي هاي پي در پي و تبعيدها و محاصره هاي پيامبر، قوي ترين پشتييان و همراه او بود. اموال خود را در راه اهداف الهي همسرش و گسترش و تقويت اسلام، بخشش کرد و با ثروت بسيارش در راه تثبيت و پيشرفت اسلام، بسيار موثر بود.
5- او زني با کمال و با شخصيت و با فضيلت بود و از همين رو از ن ديگر ممتاز و پيامبر خدا او را بسيار دوست مي داشت.


برخي وقايع دوران زندگي حضرت خديجه با رسول گرامي اسلام
1- تجديد بناي خانه کعبه و حکميت رسول خدا که در 35 سالگي رسول اکرم اتقاف افتاد (مراجعه به کتب مربوطه)
2- مبارزه با بت پرستي و اختلاف بين بت پرستان، توسط مردان و سران جامعه آن روز
3- بعثت رسول اکرم و پيغمبري آن حضرت
4- جنگ هاي پيغمبر


وفات؛ مدفن
حضرت خديجه مدت 25 سال در خانه پيامبر اسلام زندگي کرد و وي در سال دهم بعثت در دهم ماه رمضان و به مدت کوتاهي بعد از وفات "ابوطالب" عمو و سرپرست پيغمبر از دنيا رفت. آن سال را "عام الاحزان" سال اندوها گفته اند. مرقد او در «حجون مکه» در قبرستان ابوطالب کنار قبر عبدالمطلب، ابوطالب و عبدمناف مي باشد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : خديجه ,رسول ,حضرت ,دختر ,پيامبر ,فاطمه ,حضرت خديجه ,فاطمه دختر ,مريم دختر ,دختر عمران، ,دختر مزاحم ,دختر عمران، خديجه ,حضرت خديجه اولين
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود کلیپ های تصویری عمو پورنگ سایت دانلود کتاب اکترونیکی ساختمون طراحی سایت حرفه ای Candice دبیرستان پسرانه حمید غیبی زرند جوان | آخرین اخبار زرند فریمورک جنگو سایت مرجع دانلود پایان نامه - تحقیق - پروژه خورشیدِ شب